Carneo köper Alfred Bergs svenska fonder

Carneo förvärvar samtliga svenska fonder och diskretionära mandat som idag förvaltas av Alfred Berg Fonder och Alfred Berg Kapitalförvaltning.

Carneo har, genom sitt dotterbolag Carnegie Fonder, undertecknat ett avtal med BNP Paribas Asset Management om att att förvärva Alfred Bergs svenska fonder och diskretionära mandat.

Transaktionen består av nio fonder och ett antal diskretionära mandat med ett förvaltat kapital på nära 10 miljarder kronor.

Altor ska rensa i fonddjungelnAltor och Carneo går i täten för en konsolidering av den svenska fondmarknaden. 

– Kapitalförvaltningsindustrin genomgår just nu stora förändringar där storskalighet och operationell effektivitet krävs för att kunna driva lönsamma bolag. Affären med BNPP AM är ett led i vår långsiktiga strategi att öka gruppens förvaltade kapital och stärka vår position som den ledande oberoende kapitalförvaltningsgruppen i Norden, säger Christoffer Folkebo, vd på Carneo i ett pressmeddelande.

Transaktionen kommer att genomgå sedvanliga regulatoriska prövningar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.