Casper von Koskull: Rätt tid att lämna

De stora strukturella investeringarna är gjorda och därför blir det rätt tidpunkt att lämna banken nästa år, säger Nordeas vd Casper von Koskull till Affärsvärlden.
Casper von Koskull: Rätt tid att lämna - casper-von-koskull-700_binary_6963744.jpg

Du slutar i december nästa år när du fyller 60. Var det här planerat sedan länge?

– Det har varit något av en allmän hemlighet, jag har varit ganska öppen med att jag ska gå i pension vid 60, också nuvarande och tidigare ordföranden har varit mycket medvetna om detta. Det jag nu har gjort är att jag har låst fast det beslutet, för mig är det här ingen dramatik.

Är du nöjd med att lämna Nordea?

– Det finns nog aldrig en riktigt bra tidpunkt att sluta. Men jag känner att jag har kommit en lång väg med banken med det stora strukturella investeringarna inom risk och compliance och it-plattformen samt att flytten till Finland är genomförd. Så det känns ändå som att det blir den rätta tidpunkten.

Vad är du mest nöjd med?

– Vi är mycket bättre rustade för den stora digitala transformeringen och de nya kraven och förutsättningarna inom regelefterlevnad.

Och vad är du minst nöjd med?

– Det är att arbetet med de strukturella investeringarna har påverkat resultatet negativt.  Nu ligger fokus på att skapa business momentum, dessutom kommer de strukturella kostnaderna nu att minska

Vad ska du göra sedan? Svenska Dagbladet spekulerar i att du flyttar till London för att komma närmare barnen och få möjlighet att sitta på puben och kolla på favoritlaget Fulham.

– Den frågan tar jag sedan. Helt ärligt fokuserar jag nu till 100 procent på banken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets