Castellum fortskrider med Entra-budet

Castellum kommer att gå vidare med sitt bud på norska Entra även efter att den senare omvärderat sin fastighetsportfölj. Det har vd Henrik Saxborn uppgett i en intervju med Bloomberg News.
Castellum fortskrider med Entra-budet - saxborn-castellum-700-161219_binary_6812913.jpg
Entra har gett externa rådgivare i uppdrag att se över hur mycket fastighetsportföljen kan vara värd. Bolaget uppgav i ett pressmeddelande att man förväntar sig att genomgången kommer resultera i en upprevidering av värdet. Fastigheterna var per slutet av september värda cirka 51,8 miljarder norska kronor, motsvarande 49,9 miljarder kronor.

Beskedet har fått Handelsbanken att se det som mindre troligt att Castellum eller andra budgivaren SBB kan driva igenom en affär med bolaget.

Men på Castellum har omvärderingen inte ruckat på planerna kring ett övertagande av Entra.

”Vi har studerat bolaget under en längre tid och gjort vår värdering baserat på vad vi tror företaget är värt i framtiden”, sade Saxborn. Han tillade att man inte har värderat Entra utefter substansvärdet för då hade man lagt ett lägre bud.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco