Catena Media-grundare minskar innehavet – under fem procent

Aveny Ltd, som kontrolleras av Erik Bergman som är en av Catena Medias grundare, ägde per den 16 januari motsvarande 4,36 procent av aktierna i affiliatebolaget.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande som bolaget skickat ut.

Vid årsskiftet ägde Aveny 6,2 procent i Catena Media, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Erik Bergman startade Catena Media tillsammans med Emil Thidell år 2012. Han ägde drygt 5,1 miljoner aktier eller knappt 10 procent efter listningen av bolaget våren 2016. Hösten 2018 sålde han aktier i bolaget för cirka 100 miljoner kronor och minskade då till 6,5 procent. Han sade då till Direkt:

“Det första är att jag vill kunna investera mer i de välgörenhetsorganisationer som jag är involverad i. Dels mitt egna projekt Great.com och dels organisationer som i huvudsak arbetar mot malaria och extrem fattigdom i Afrika”.

Han fortsatte:

“Vid försäljningen satt jag med cirka tre fjärdedelar av min totala ekonomi i Catena. Något som kändes väl riskabelt när jag inte är involverad och inte har haft insyn i bolaget på länge”.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här