Catena Media rasar efter vinstvarning

Stockholmsbörsen inledde som väntat tisdagens handel på minus liksom i omvärlden.
Catena Media rasar efter vinstvarning - aktier-zoom-700_binary_6955147.jpg

Vid 9.30-tiden hade storbolagsindex OMXS30 sjunkit 0,5 procent till nivån 1.879. Aktier för 2,3 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen. På kontinenten var tyska DAX-index och Parisbörsens CAC40 ned 0,6-0,7 procent.

Affiliatebolaget Catena Media toppade förlorarlistan efter att ha vinstvarnat på morgonen. Aktien föll 18 procent. I sektorn syntes också kursnedgångar för Raketech med drygt 3 procent och för Aspire Global med 24 procent. Den senare rosade inte heller marknaden med sin bokslutsrapport på tisdagsmorgonen, där utdelningen slopades och resultatet drogs ned av en skatteförlikning om 13,7 miljoner euro.

Rapportaktuella hotelloperatören Scandic Hotels vände upp en bit in i handeln till plus 2,8 procent efter att ha tappat i öppningen. Konsultföretaget BTS handlades ned 2,7 procent medan gamingbolaget Paradox, som tidigare pressats kursmässigt, klättrade 6 procent efter morgonens rapportbesked.

Bettingbolaget Gaming Innovation Group, GIG, kom också med rapport men vissa kvartalssiffror hade redan meddelats med anledning av att en stor del av verksamheten såldes till Betsson. Aktien tappade 6 procent. GIG meddelade också att intäkterna under januari 2020 var 8 procent högre än det månatliga genomsnittet för det fjärde kvartalet.

Inom storbolagsindex tog Swedish Match täten och steg 1,3 procent. På plussidan fanns bland annat även Astra Zeneca, Essity och Securitas. Bland förlorarna inom OMXS30 återfanns flera industribolag som Alfa Laval, SSAB, Atlas Copco och Sandvik.

Priset i fastighetsbolaget Nyfosas riktade nyemission, som aviserades efter börsstängning på måndagen, blev 93 kronor per aktie. Aktien var ned 1,3 procent till 94:70 i inledningen. Även Spotlightlistade Ambia Trading har gjort en riktad nyemission till kurs 5:00 kronor och aktien var ned 6,5 procent till den kursen.

Bränslecellsbolaget Powercell låg högt i omsättningslistan och var samtidigt upp 2,6 procent. På måndagen steg aktien 13 procent efter att ha tecknat ett distributörsavtal för den japanska marknaden. Sedan årsskiftet är aktien är upp över 90 procent.

I coronovirusets spår vinstvarnade Apple sent på måndagskvällen. Aktien var ned 5 procent i tisdagsförmiddagens tyska handel.

Tisdagens fortsatta makroagenda:

* Riksbanken: reparesultat kl 10.15

* Storbritannien: arbetslöshet december kl 10.30

* Tyskland: ZEW-index februari kl 11.00

* USA: Empire manufacturing index februari kl 14.30

* USA: Redbook detaljhandel, veckodata kl 14.55

* USA: NAHB husmarknadsindex februari kl 16.00

* Riksbanken: Stefan Ingves talar om ekonomiska utsikter i New York kl 18.30

* EU: Ekofinmöte i Bryssel

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG