Cevian miljardsäljer i DSV

Ägaraktivisten Cevian, med Christer Gardell i spetsen, har sålt sitt innehav det danska fraktbolaget DSV till kursen 575 danska kronor.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till tre källor med insyn i affärer.

Sista avslut för DSV var på torsdagen 595:20 danska kronor på Köpenhamnsbörsen. Försäljningen var värd cirka 5,7 miljarder svenska kronor.

Cevians fond Capital II Master Fund meddelade på torsdagskvällen efter marknadens stängning att den avser sälja 6,9 miljoner aktier i DSV, motsvarande 3,7 procent av bolaget.

Cevian har i många år varit storägare i Panalpina som DSV förvärvat. Affären blev klar i april och DSV betalar med egna aktier. Försäljningen av DSV-aktierna utgör punkten för det nio år långa ägarskapet i Panalpina, uppger Cevian enligt Bloomberg News.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här