Checkin på väg till börsen

Checkin.com avser att göra en nyemission och notera sina aktier på Nasdaq First North Growth Market, enligt ett pressmeddelande.
Anders Borg
Anders Borg. Foto: Fredrik Persson / TT
Bolaget erbjuder 2,9 miljoner aktier för 15,50 kronor styck, vilket innebär att man kan ta in maximalt 45 miljoner kronor. Bolaget värderas före erbjudandet till cirka 359 miljoner kronor.

Ett antal aktörer har valt att ställa upp som ankarinvesterare, däribland Tin Fonder och fastighetsmiljardären Erik Selin genom bolaget ES Aktiehandel.

Styrelseordförande i Checkin är tidigare finansminister Anders Borg.

”Vi är snabbväxande, men har en lönsam grundaffär med ett starkt kassaflöde. Det är ett viktigt argument för att vi är redo för en notering. De kärninvesterare vi nu får in, med Tin Fonder och Erik Selin i spetsen, är väldigt långsiktiga och tror på vår tillväxtstrategi”, säger Anders Borg till Di Digital.

Checkin, som utvecklat en mjukvarutjänst som gör det enklare för användare att registrera sig på olika tjänster på nätet, förväntas ha sin första handelsdag på börsen den 20 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco