Chefsekonom: ”Restaurangbranschen trodde nog det skulle bli ännu värre”

Restaurangbranschen är en plågad sektor - men de restriktioner som införs under onsdagen är ändå okej för restaurangerna, säger Länsförsäkringars chefsekonom Alexandra Stråberg.
Sverige vidtar åtgärder och återinför vissa restriktioner från och med onsdag.
Statsminister Magdalena Andersson och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell under en pressträff om åtgärder och restriktioner under pandemin. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Det var ganska sansat trots allt”. Det är Länsförsäkringars chefsekonom Alexandra Stråbergs spontana kommentar till regeringens och FHM:s presskonferens om nya restriktioner på tisdagseftermiddagen.

Sverige kommer att införa nya restriktioner från och med onsdagen 8 december. Det handlar bland annat om att hemarbete ska möjliggöras av arbetsgivare och att vuxna bör hålla avstånd i offentliga miljöer. Dessutom ska munskydd användas i kollektivtrafiken och ”serveringsställen ska undvika trängsel”, enligt de nya åtgärderna. Det finns också ytterligare åtgärder och restriktioner som kommer att vidtas i steg 2 och steg 3 om smittspridningen ökar och om belastningen på vården stiger.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Ett smakprov av Affärsvärldens material.

Läs denna och andra artiklar gratis

Som free-medlem får du:

  • Tusentals artiklar helt gratis
  • Ett urval av Affärsvärldens aktieanalyser
  • Krönikor, reportage och intervjuer
  • Dagliga nyhetsbrev
Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium - få allt innehåll direkt

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco