Citi ser ljust på de nordiska bankernas framtidsutsikter

Citi bedömer att de nordiska bankerna ligger bra till för att ge extrautdelningar och se avkastningen på eget kapital återhämta sig. Det skriver Bloomberg News.
Citi ser ljust på de nordiska bankernas framtidsutsikter - shb-danske-nordea-900
Foto: Naina Helen Jama / TT, Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
”De attraktiva utsikterna för regionens banker får stöd av extrautdelningar med tanke på regleringsbegränsningar, kapitalbuffertar och en förbättrad lönsamhet som härrör från intensifierad kostnadsoptimering och normalisering av riskkostnader”, skriver Citi.

I analysen höjer Citi Handelsbanken till köp från neutral på grund av en förbättrad operativ effektivitet.

Citi har också köp på Danske Bank tack vare en återhämtning i avkastningen på eget kapital som drivs på av kostnadsnedskärningar, samt på Nordea på dess utdelning och förbättrade avkastning på eget kapital. Också Swedbank har köp baserat på sin underliggande lönsamhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.