Claes Hemberg miljonköper på börsen

Under våren har sparprofilen Claes Hemberg köpt aktier i fem nya börsbolag. I ett av bolagen går han in med en miljon. Det skriver DI.

Totalt har Claes Hemberg, tidigare sparekonom på Avanza, handlat aktier för omkring 3 miljoner kronor under våren.

Mest investerar han i First North-bolaget Allgon, skriver DI.

Sedan årsskiftet är aktien upp 39 procent. Den har dock sjunkit med 33 procent under de senaste fem åren.

– Jag tyckte att bolaget ser bättre ut, och att det händer mer i det, än ryktet säger. Sedan är det väldigt svårt att säga vad bolaget är och borde vara värt, säger han till DI.

Claes Hemberg har dock inte nagelfarit bolagets ekonomi.

– Jag har ingen bild av om bolaget kommer gå bättre i år än under fjolåret, utan jag tittar mer på den förändring som bolaget gör. Om det kommer ge effekt om fem, sju eller tolv kvartal vet jag inte. Det här är mer en långsiktig investering.

Han har även gått in i fyra andra bolag, med omkring en halv miljon per bolag. Dessa är norska Tomra, som tillverkar automater för återvinning av dryckesförpackningar, friluftsbolaget Thule, teknikhandelsbolaget Indutrade, och programvarubolaget Enea.

Claes Hemberg har också delvis bytt fot vad gäller börsen.

– Vi pratade om en recession under tredje och fjärde kvartalet förra året. Sedan har marknaden bytt fokus, och nu pratas det om att det bara blir en lågkonjunktur. Från det kolsvarta till det gråsvarta. Det är lite parodiskt att det blir börsfest för att vi ’bara’ får lågkonjunktur, säger han men betonar att alla lampor inte lyser grönt bara för att det kanske blir en lågkonjunktur och inte en recession.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här