Credit Suisse drar ned på exponeringen i Ryssland – tar inte emot nya affärer

Schweiziska investmentbanken Credit Suisse har börjat dra ned på sin exponering mot Ryssland till följd av invasionen av Ukraina. Det framgår av interna dokument som Bloomberg News fått ta del av.
Credit Suisse
Foto: Walter Bieri/Keystone /TT
Banken uppges inte längre jaga nya affärer och har börjat flytta ut personal ur landet. Därutöver bistår man klienter med att avveckla deras exponeringar i Ryssland.

Credit Suisse har nyligen meddelat att dess exponering mot förmögna ryssar, inklusive de som bor utanför Ryssland, var på cirka 4 procent av alla tillgångar under förmögenhetsförvaltningen. Det motsvarar 848 miljoner schweizerfranc.

Credit Suisse driver ett Moskvakontor med cirka 125 anställda som jobbar med förmögenhetsförvaltning och investment banking.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.