Credit Suisse: Fyra aktier med stor uppsidepotential

Här är fyra aktiefavoriter hos Credit Suisse med enorm uppsidepotential.
Credit Suisse: Fyra aktier med stor uppsidepotential - aktier-4-med-uppsida-affarsvarlden-700_binary_6854907.png

Det är 24/7 Wall Street som har gått igenom Credit Suisses aktierekommendationer och sammanställt de fyra bolag som banken listar som mest attraktiva att investera i just nu.

Den första aktien som köprekommenderas är Alexion Pharmaceuticals. Aktien har en riktkurs på 164 dollar och handlades vid stängning på fredagen till 105,38 dollar. Uppsidepotentialen är allltså 56 procent för Alexion Pharmaceuticals. Credit Suisse menar att den nuvarande kursen inte riktigt speglar bolagets potential efter dess återhämtning under 2016.

Credit Suisse rekommenderar också energibolaget Devon Energy, där banken har satt en riktkurs på 64 dollar. Aktien handlades till 33,05 dollar vid stängning på fredagen. Uppsidepotentialen är därmed 94 procent. Credit Suisse menar att bolaget är i en övergångsperiod under 2017 och att ökad produktion såväl som högre marginaler är att vänta till följd av detta.

En annan aktie som banken köprekommenderar är it-företaget Nutanix. Credit Suisses riktkurs är satt till 38 dollar, vilket innebär en uppsidepotential på 104 procent sett till det pris aktien handlades tilll på fredagen (18,67 dollar). Trots de kortsiktiga motgångarna för Nutanix ser Credit Suisse ett flertal faktorer som kan driva på försäljningen framöver, exempelvis bolagets expansion på den internationella marknaden.

Till sist rekommenderas även finansbolaget Voya Financial. Credit Suisse sätter riktkursen 56 dollar, vilket kan jämföras med den nuvarande kursen 34,97. Uppsidepotentialen är här 60 procent. Credit Suisse menar att bolaget just nu tjänar mindre än vad man borde på sin rörelse och att uppsidan för avkastning på eget kapital är stor. Bolagets affärsmodell borde dessutom generera stora mängder fritt kassaflöde menar Credit Suisse.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco