Inget avtal för CS Medica med kinesiska bolag – tappar 50%

Medicinska cannabisbolaget CS Medica har avslutat diskussionerna med Inner Mongolia Rongshi Hi-Tech efter att parterna misslyckats med att komma överens om en riktad nyemission. Bolaget meddelar att man samtidigt också avslutar förhandlingarna med Heilongjiang FuYu ShengKun Textile Industry Co.
Inget avtal för CS Medica med kinesiska bolag – tappar 50% - treatment_hands-1
CS Medica

CS Medica meddelade i höstas att bolaget tecknat en avsiktsförklaring om att göra en riktad nyemission till Inner Mongolia Rong Shi Hi-Tech på 60 miljoner danska kronor. Teckningskursen skulle hamna på 31,50 danska kronor, vilket var betydligt högre än dåvarande aktiekurs på 11,10 danska kronor. Teckningskursen justerades sedan vid nyår till 28,13 danska kronor, men nu blir det alltså ingen riktad nyemission.

”Vi är övertygade om att detta beslut är den bästa lösningen för bolaget och dess aktieägare. Speciellt som det ger oss bättre villkor vad gäller lagstiftningsrättigheter och vår förmåga att expandera till andra regioner”, kommenterar CS Medicas ordförande Jørgen Flemming.

INGET AVTAL MED TEXTILBOLAG

I augusti ingick CS Medica också en avsiktsförklaring med Heilongjiang FuYu ShengKun Textile Industry Co om ett avtal om 60 miljoner danska kronor. Inte heller det blir av.

Vi tror fortfarande på grundidén att ha en lokal partner och fabrik på en av våra största marknader. Men baserat på flera lärdomar från denna process kommer vi att närma oss de asiatiska marknaderna, inklusive Kina, med egna lagliga registreringar och ’boots on the ground’. Det är avgörande för vår framgång på den asiatiska marknaden att hitta en partner med rötter i läkemedels- eller medicinteknikindustrin . Därför har vi  också lagt ner förhandlingarna med Heilongjiang FuYu ShengKun Textile Industry Co”, skriver Gitte Henriksen, CFO och medgrundare.

CS Medicas aktie faller med 50% till 4,50 danska kronor efter beskedet.

AKTIEINFLUENCER SOM IR-PERSON

I augusti skrev Afv om CS Medica i samband med en dramatisk kursuppgång, då det visade sig att aktieinfluencern ”Aktietjuven”, som marknadsfört bolaget i sina kanaler, även hade IR-uppdrag för CS Medica.

Simon Diaz, VD för Diaz Agency Group, som är skriven på samma adress som ”Aktietjuven” uppgav till Afv att han inte haft några uppdrag för bolaget, trots att CS Medicas VD Lone Henriksen skrev på bolagets websida att de var nöjda med samarbetet med Diaz Group.

CS Medica får nu ett lån från huvudägarna på 3,5 miljoner danska kronor och söker samtidigt efter ytterligare finansiering och investerare, enligt pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets