Då noteras Cramo-avknoppningen på Stockholmsbörsen

Det finländska bygguthyrningsbolaget Cramos modul- och paviljongverksamhet Modular Space, som är under avknoppning till ett fristående bolag med namn Adapteo, väntas noteras på Stockholmsbörsens huvudlista omkring den 1 juli.
Då noteras Cramo-avknoppningen på Stockholmsbörsen - stockholmsborsen-notering-borsklocka-700_binary_6948376.jpg

Adapteo genomför ingen nyemission i samband med noteringen.

Det framgår av prospektet som offentliggjordes i förra veckan.

I februari meddelades planerna på avknoppningen av verksamheten till Stockholmsbörsen.

Syftet med avknoppningen är att förtydliga affärsstrukturen för de båda bolagen som i dag har skilda verksamheter, där Modular Space i huvudsak består av uthyrning av utrymme och hyresrelaterade tjänster.

Adapteo stod i fjol för omkring en femtedel av Cramos omsättning och cirka en fjärdedel av koncernens jämförbara rörelseresultat.

Adapteo kommer att organiseras i två affärsområden: Rental Space och Permanent Space. Företaget kommer att ha verksamhet i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Enligt oreviderade siffror från prospektet uppgick Adapteos nettoomsättning till 152 miljoner euro under 2018, jämfört med 127 miljoner euro året innan. Den organiska försäljningstillväxten var 10,3 procent (5,0).

Rörelsemarginalen anges till 19,3 procent (21,2) och den jämförbara rörelsemarginalen till 22,3 procent (21,2).

Adapteos långsiktiga finansiella mål är bland annat att ha en tvåsiffrig tillväxt för det jämförbara ebitda-resultatet och att ha minst 10 procents operativ avkastning på sysselsätt kapital.

Avseende utsikterna uppger sig Adapteos ledning räkna med att verksamhetsmiljön inte kommer att ändras betydligt under 2019 jämfört med 2018.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.