Dagens nya aktieråd

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar höjs en verkstadskoncern till köp.

—————————————————————

Bank:                

Bolag      Ny     (Gammal)         

—————————————————————

Credit
Suisse:

Boliden              

Outperform,
122 kr  

(Outperform,
114 kr)

Ericsson             

Outperform,
95 kr   

(Outperform,
94 kr)

 

Danske
Bank:

Kinnevik             

Avvakta,
300 kr     

(Köp,
290 kr)

 

Pareto:

Volvo                

Köp                 

(Behåll)

 

UBS:

Ericsson             

Köp,
93 kr          

(Köp, 90
kr)

—————————————————————

Credit Suisse höjer riktkursen på Boliden från 114 till 122 kronor med bibehållen rekommendation outperform.

”Katalysatorer för aktien är ett Aitik-godkännande som förväntas i det fjärde kvartalet, produktionsökning i Garpenberg andra halvåret, omstrukturering av Taragruvan vilken väntas ske andra halvåret, strategi och capex-uppdateringen i det fjärde kvartalet samt koppar och zinkpriser”, skriver banken.

Credit Suisse höjer även riktkursen på Ericsson från 94 till 95 kronor med bibehållen rekommendation outperform.

”Styrkan i det andra kvartalet kommer att hålla i sig andra halvåret. Även valutaeffekter väntas bidra positivt. Vi höjer estimaten något”, skriver banken.

Danske Bank sänker rekommendationen på investmentbolaget Kinnevik från köp till avvakta. Riktkursen skruvas samtidigt upp från 290 till 300 kronor.

”Zalando visar tecken på lönsamhet och vi tror att bolaget kommer att höja sin prognos och bör redovisa vinst i år. Det är tydligt att Zalando och Avito presterar väl med en tillväxt på 80 procent, dock verkar dessa bolag i en ung marknad vilket kräver stora utgifter inom infrastruktur. Detta i kombination med lägre bruttomarginaler talar för att det möjligen kommer att ta längre tid än marknaden har väntat sig att nå nollresultat”, skriver banken.

Pareto har höj sin rekommendation för Volvo till köp från behåll.

UBS höjer riktkursen på Ericsson från 90 till 93 kronor med bibehållen rekommendation köp.

”Investerare kan se fram emot flera drivkrafter på intäkterna andra halvåret. Vissa av dessa kommer påverka bruttomarginalen negativt men de flesta kommer skapa absolut värde”, skriver banken.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.