Dagens nya aktieråd

Bland torsdagens rekommendations- och riktkursförändringar märks bland annat sänkta rekommendationer för två gruvbolag.

—————————————————————

Bank:               

Bolag           Ny          (Gammal)

—————————————————————

Danske
Bank:

Axis                

Sälj,
200 kr   

(Sälj,
180 kr)

Öresund             

Avvakta,
170 kr

(Sälj,
178 kr)

 

SEB Equity Research:

Axis                

Köp,
260 kr    

(Köp,
250 kr)

Boliden             

Behåll,
108 kr 

(Köp,
100 kr)

Lundin
Mining       

Sälj,
38 kr    

(Behåll,
30 kr)

—————————————————————

Danske Bank höjer rekommendationen på investmentbolaget Öresund från sälj till avvakta. Riktkursen sänks från 178 till 170 kronor.

”Öresund har sedan mars handlats till en premie men under de senaste veckorna har premien förbytts till en rabatt men verkar nu ha stabiliserats omkring 0 procent”, skriver banken.

Danske Bank höjer även riktkursen på nätverksvideoföretaget Axis från 180 till 200 kronor med bibehållen rekommendation sälj.

”Axis rapporterade ett bra kvartal där bruttomarginalen var den väsentliga positiva händelsen. Detta drevs främst av en god produktmix samt en fördelaktig valutasituation EUR/USD. Bolaget redovisade en organisk försäljningstillväxt på 20 procent vilket är något starkare än vad vi hade räknat med”, skriver banken.

Även SEB Equity Research höjer riktkursen på nätverksvideoföretaget Axis – från 250 till 260 kronor med bibehållen rekommendation köp.

”Det finns fortfarande inga tecken på att prispress hämmar tillväxten eller bruttomarginalen. Vi höjer estimaten för vinst per aktie med 4 procent för 2015 och 2016”, skriver banken.

SEB Equity Research sänker vidare rekommendationen på två gruvbolag.

Rekommendationen på Boliden sänks från köp till behåll.

”Det är dags för paus i aktien”, skriver banken.

Gruvbolaget Lundin Mining sänks från behåll till sälj.

”Lundin Mining är ett fantastiskt bolag men aktiekursen har nu stigit för mycket”, skriver banken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.