Dagens nya köpråd

Nordea höjer två aktier till köp under morgonen. Handelsbanken går åt andra hållet och sänker två aktier till behåll.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Hoist till köp från behåll. Riktkursen är 58:00 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Hoist Finance backade 13 procent på Stockholmsbörsen under tisdagen efter att bolaget släppt delårsrapport. I rapporten redovisades ett lägre resultat än vad analytiker hade räknat med, även om man beaktar vissa engångskostnader. Noterbart var att både Hoists fordringsköp och inkassering minskade.

Nordea Markets höjer även sin rekommendation för Pandox till köp från behåll. Riktkursen är 222:00 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde på 192:80 på tisdagen efter en dålig börsdag för hela fastighetssektorn.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Coloplast till behåll från köp. Riktkursen sänks till 850 från 900 danska kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Aktien stängde kring 795 kronor på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker även sin rekommendation för Pandora till behåll från köp. Riktkursen är 300 danska kronor.

Det framgår av en uppdatering från banken.

Aktien i smyckesbolaget backade med nästan 18 procent till 280 kronor på tisdagens Köpenhamnsbörs.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Lucara Diamond till behåll från köp. Riktkursen sänks till 8:00 från 12:50 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Rapporten för det tredje kvartalet var en blandad kompott, å ena sidan väsentlig potential i underjordsexpansion, å andra sidan inställd utdelning.

”Vi ser betydlig långsiktiga värden men sänker från köp till behåll med en ny riktkurs på 8 kronor (12:50) på grund av bristen på kortsiktiga triggers”, heter det.

Även Ratos får en sänkt rekommendation av Kepler Cheuvreux. Rekommendationen sänks till till minska från behåll men höjer riktkursen till 28 från 21 kronor, efter tisdagens rapport. Det framgår av ett marknadsbrev.

Ratos ebita-resultat under det tredje kvartalet var betydligt bättre än vad väntat men den starka kursreaktionen var överdriven och återspeglar inte risk för ytterligare kapitalinjektion i Plantasjen, skriver Kepler.

JP Morgan höjer riktkursen för Boliden till 315 kronor från 300 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde tisdagens handel på 273:85 kronor.

JP Morgan sänker även riktkursen för SSAB till 27:50 kronor från 29:50 kronor. Rekommendationen undervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde tisdagens handel på kursnivån 29:53 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.