Dagens nya köpråd

Ett bilservicebolag, ett molntjänstbolag, ett flygbolag, samt ett hjälmbolag höjs till köp på måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Mekonomen till köp från behåll. Riktkursen höjs till 110 från 80 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Även Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Mekonomen, till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 85 från 72 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Strax före klockan 10 på måndagen handlades Mekonomen till 87:50 kronor, upp 5,6 procent under veckans första handelstimme.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Sinch till köp från sälj. Riktkursen höjs till 215 från 160 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Höjningen, som alltså görs i två steg, motiveras i första hand med att bolagets delårsrapport i fredags visade att bolaget har ”tillräckligt solid” tillväxt via befintliga kunder samtidigt som bolaget fortsätter investera i nya lösningar i marknad med stark underliggande tillväxt.

Aktien stängde på 189:90 kronor i fredags efter uppgång med 14 procent efter bolagets rapport.

DNB Markets höjer sin rekommendation för SAS till köp från behåll till följd av bättre än väntade trafiksiffror för oktober samt SAS höjda resultatprognos för helåret. Riktkursen höjs till 20 från 16 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Mips till köp från behåll och upprepar samtidigt riktkursen 190 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Aktien stängde på drygt 156 kronor på fredagen.

Fearnley Securites upprepar sin köprekommendation på det kanadensiska oljeprospekteringsbolaget Africa Energy, som är sekundärnoterat på First North, efter fredagskvällens delårsrapport. Fearnley Securites höjer samtidigt sin riktkurs till 3:05 kronor (2:95). Det framgår av en analysuppdatering.

Africa Energy redovisade ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2019 på -0,7 miljoner dollar (-0,9).

Africa Energy har 4,9 procent av prospekteringsrättigheterna i Brulpadda block 11B/12B. Africa Oil har en indirekt intresseandel i projektet som ägare av 35 procent i Africa Energy. Borrning väntas inledas under det första kvartalet 2020.

”Med lägre operativa kostnader inför 2020 års borrprogram kring block 11B/12B bedömer vi att kapitalbehovet är lägre och ser flera möjliga triggers som kan lyfta aktien”, skriver Fearnley Securities om Africa Energy.

I förra veckan var de metrologioceansiska förhållandena kring fyndigheten i fokus.

Carnegie sänker sin rekommendation för Pandora till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 255 från 275 danska kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie sänker riktkursen för Leo Vegas till 36 kronor från 43 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

På måndagen handlas aktien kring 30:50 kronor. Aktien backade nästan 8 procent i torsdags efter bolaget delårsrapport.

Goldman Sachs sänker riktkursen för Nokia till 2:90 euro från 3:30 euro. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Besqab till minska från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 120 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nokia stängde på 3:24 euro i Helsingfors på fredagen. Aktien har fallit med 28 procent den senaste månaden, inklusive ett fall på 24 procent när bolaget lade fram sin rapport och sina nya prognoser den 24 oktober.

Carnegie höjer riktkursen för Stillfront till 325 kronor från 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

Även Pareto Securities höjer riktkursen för Stillfront, till 352 kronor från 337 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Stillfront handlas kring 283 kronor på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.