Dagens nya köpråd

Ett säkerhetsbolag och ett oljebolag höjs till köp under tisdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Securitas till köp från behåll. Riktkursen 160 kronor upprepas. Det framgår av en analys.

Aktien stängde på drygt 116 kronor på måndagen.

Stifel höjer sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 250 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Lundin Petroleum stängde på 189:65 kronor på måndagen efter en dagsnedgång på drygt 23 procent.

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för H&M till neutral från sälj. Riktkursen 165 kronor upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien stängde på 160:90 kronor på måndagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för SAS till behåll från köp. Det framgår av en analys.

Banken skriver att corona-utbrottet kommer att ha en betydande negativ effekt i SAS resultaträkning, särskilt om krisen fortsätter in i sommaren högsäsong.

“Huruvida situationen kommer att ha en resultatpåverkan för andra halvåret 2020 och 2021 är fortfarande oklart och i hög grad beroende på myndighetsåtgärder för att minska spridningen av viruset”, skriver Nordea som väljer att sänka rekommendationen med tanke på den senaste tidens utbredning av viruset.

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här