Laddar

Dags att lyfta blicken

Efter att halvårs­rapporterna är över­stökade är det hög tid att skifta ­fokus till kommande år.
Du har tillgång till denna artikel tack vare ditt Premium-konto

Veckans tabell visar värderingen av Stockholmsbörsens billigaste bolag rankade efter lägst p/e-tal sett till prognosen för 2015. Gränsen för att komma med i listan har vi dragit vid 1 miljard i börsvärde.

Om vi exempelvis jämför med Stockholmsbörsen som värderas till 15,7 gånger årsvinsten med tolv månaders framåtriktad horisont finner vi att många bolag handlas med rabatt.

Det finns oftast godtagbara förklaringar till detta men i vissa fall går det faktiskt att göra ett och annat fynd.

Högt på listan finns spelbolaget Mr Green som handlas till attraktiva multiplar. Bolaget växer snabbt i Europa med nätkasino både för webb och mobila lösningar. En tillväxttakt på 30–40 procent väntas under kommande år. Jämförelsen ska göras med de större spelbolagen som handlas med ett snitt på p/e 14,7 för 2015.

Med på listan finns även några av våra favoriter. Finnvedenbulten är ett av dessa som visar hög organisk tillväxt under god lönsamhet. Vår riktkurs i aktien är 94 kronor vilket medför en potential på runt 30 procent.

I tabellen finns också Scandi Standard som vi var positiva till inför noteringen i juni. Den nyligen presenterade halvårsrapporten stärker vår bild om ett bolag med bra tillväxtmöjligheter och god lönsamhet. På p/e 11 för nästa år är aktien fortsatt värd att behålla.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.