Danir vill ha ytterligare betalt för Epsilon

Dan Olofsson ligger i storbråk med ÅF. Inom kort drar han igång en tvist mot den börsnoterade teknikkonsulten med en fordran på 790 miljoner kronor i potten, skriver Dagens Industri.

“Ärendet går till skiljenämnd i Stockholms handelskammare inom ett par veckor”, säger Dan Olofsson till tidningen.

Tvisten gäller en tilläggsköpeskilling för teknikkonsultföretaget Epsilon som Dan Olofssons bolag Danir sålde till ÅF 2012.

ÅF skriver i en release att då det förekommer ryktesspridning om en förestående skiljeprocess avseende storleken på tilläggsköpeskillingen för Epsilon vill de meddela följande:

Säljaren Danir har, utan att närmare precisera storleken på sina anspråk, meddelat att Danir avser att påkalla skiljeförfarande för att erhålla ytterligare betalning för försäljningen av Epsilon till ÅF. ÅF har gjort och gör alltjämt bedömningen att Danir helt saknar grund för krav på ytterligare betalning. Om Danir inleder ett rättsligt förfarande i saken kommer ÅF att bestrida kraven.

Genom avtal i oktober 2012 förvärvade ÅF aktierna i Epsilon Holding AB med dotterbolag från Danir AB. Aktierna betalades delvis kontant och delvis genom en nyemission av aktier i ÅF. Vidare ger avtalet Danir rätt till en tilläggsköpeskilling om resultatet 2014 kom att nå en viss överenskommen nivå eller om denna ej nåddes, att beräknas på Epsilons resultat för 2012.

ÅF har i början av år 2015 betalat Danir 104 miljoner kronor vilket är den tilläggsköpeskilling Danir har rätt till, skriver ÅF i pressmeddelandet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.