Danske Bank: Historiska data talar för fortsatta börsuppgångar

Danske Bank är fortsatt optimistiska till aktier. Banken påpekar detta i samband med att bland annat S&P 500 haft fem starka månader i ryggen, och vad detta innebär framåt.
Danske Banks seniorstrateg Maria Landeborn.
Danske Banks seniorstrateg Maria Landeborn. Foto: Alexander Donka

“Historiska data visar att när S&P 500 stigit fem månader i rad så har avkastningen i genomsnitt varit 12,5 procent de följande tolv månaderna. En stark start på året bådar med andra ord gott och vi ser utrymme för fortsatt börsuppgång om en mjuklandning blir verklighet, vilket är vårt huvudscenario för 2024”, skriver Danske Bank i senaste veckobrevet.

Övervikt behålls också för japanska aktier som stigit drygt 18 procent sedan årsskiftet.

När det kommer till övriga aktieslag behåller Danske Bank sitt fokus på småbolag då denna kategori bör gynnas av bredare uppgångar på börsen från minskad oro för räntor och konjunktur. Därutöver har man nyligen höjt industrisektorn till övervikt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco