Danske Bank slopar utdelningen

Storbanken Danske Banks styrelse drar tillbaka sitt utdelningsförslag för 2019 i ljuset av den ekonomiska situation som har orsakats av coronaviruspandemin.
Danske Bank
Foto: Nora Lorek/TT

Det framgår av ett pressmeddelande.
Vid bokslutsrapporten den 5 februari föreslog styrelsen en utdelning på 8:50 danska kronor per aktie för 2019, vilket motsvarade 49 procent av nettoresultatet. Utdelningspolicyn är att dela ut 40-60 procent av nettoresultatet.
”Danske Bank har starka kapital- och likviditetspositioner, och styrelsen övervakar situationen noga och avser fortfarande återföra överflödigt kapital till ägarna när den ekonomiska påverkan från pandemin är tydlig”, heter det i måndagens pressmeddelande.
När Danske Banks årsstämma för 2019 kommer att gå av stapeln är inte fastställt. Styrelsen avser dock kalla till stämman så snart som möjligt, uppges det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco