De kan efterträda Warren Buffett

Konglomeratet Berkshire Hathaway tror sig ha hittat lämpliga personer som kan efterträda finansmannen Warren Buffett, som styrt bolaget i 50 år tillsammans med Charlie Munger, på vd-posten.

Det framgår av Warren Buffetts traditionella årliga brev till aktieägarna som släpptes i lördags. Hans brev på 37 sidor är längre än vanligt med anledning av 50-årsfirandet vid makten.

”Både styrelsen och jag anser att vi nu har rätt person att efterträda mig som vd, en efterträdare redo att ta över jobbet dagen efter jag avlider eller avgår”, skriver Warren Buffett.

Charlie Munger har skrivit ett separat brev på fem sidor där han indikerar att Ajit Jain, chef för återförsäkringsverksamheten och Greg Abel, chef för energiverksamheten, är värdiga efterträdare på vd-posten.

Warren Buffett ägnar en stor del av sitt brev åt att försvara Berkshires konglomeratstruktur, men han erkänner att konglomerat generellt förtjänar ett dåligt rykte hos investerarna.

När det gäller mästerplacerare som honom själv och Munger ger dock konglomeratet dem möjlighet att placera kapitalet väl, anser Buffett.

Efterträdarfrågan är något som oroat investerarna länge med tanke på att Buffett fyller 85 år i augusti och Munger har fyllt 91 år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.