Delivery Hero rusar efter Woowa-köp

Svenskbekanta Delivery Hero, som har svensken Niklas Östberg som en av grundarna, köper den sydkoreanska foodtechappen Woowa i en affär som värderar Woowa till 4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Aktien steg med 15 procent i Frankfurt efter nyheten.

Delivery Hero köper 87 procent av Woowa och resterande 13 procent kommer ägas av bolagets ledning och grundare Kim Bong-jin, enligt pressmeddelandet. Den sistnämnda ägarandelen kommer konverteras till Delivery Hero-aktier.

Transaktionen kommer uppgå till 1,9 miljarder dollar i kontanter och ungefär lika mycket till i Delivery Hero-aktier.

Delivery Hero är en av de största europeiska aktörerna inom foodtech, en bransch med konkurrenter som Foodora, Uber Eats och Deliveroo.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här