Demonstranter fastlimmade vid Londonbörsen

Demonstranter från klimatgruppen Extinction Rebellion har limmat fast sig själva till Londonbörsens byggnad under den sista planerade dagen av protester i huvudstaden.

Över 1 000 personer har gripits i samband med demonstrationerna den senaste veckan, som bland annat har orsakat stora problem genom att blockera trafiken.

Sex demonstranter klädda i svarta kostymer och röda slipsar blockerade snurrdörrarna in till byggnaden på morgonen.

I ett uttalande meddelar gruppen att den riktar in sig på finanssektorn under torsdagen, och uppmanar företagen att berätta sanningen om bland annat vilken effekt sektorn har på planeten.

Under protesterna har gruppen fört fram krav på den brittiska regeringen; bland annat att utfärda ett formellt nödläge för klimatet och ekosystemen och att få ned utsläppen av växthusgaser till noll till år 2025.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här