Deutsche Bank kan sänka bonusar med 20 procent

Deutsche Bank överväger att sänka bonusar för 2020 med upp till 20 procent, att jämföra med en 5-procentig minskning 2019, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Tyska Deutsche Banks styrelse har ännu inte fattat beslut i fråga om att reducera bonusarna, men enligt det förslag som lagts fram ska bonusarna sänkas med 20 procent, enligt källorna. Fjolårets bonusar uppgick till 1,9 miljarder euro.

Banken genomgår en djupgående omställning efter åratal av svag lönsamhet och spaltmil med negativ rapportering om bankens inblandning i finansieringsbekymmer, penningtvättshärvor, bedrägerier och försvagat kreditbetyg.

Vd:n Christian Sewing har samtidigt lagt ett varsel för 18.000 anställda. Tidigare kommunikation från banken har varit att bonusar kommer skäras ned för att reflektera minskningen i arbetsstyrkan. 18.000 anställda är omkring 19 procent av bankens anställda vid ingången på året.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här