DI: Aktien ett bättre köp än en indexfond – köp

Investmentbolaget Industrivärden är en bra bas i en långsiktig aktieportfölj, skriver DI.

Låg belåning, väntat vändning för Handelsbanken och spekulationer kring Ericsson kan de ett extra lyft. Det skriver Dagens Industri i måndagens utgåva och ger köpråd för aktien. Risken i aktien bedöms vara medelhög. Bolagets portfölj domineras av Sandvik, Volvo, Handelsbanken och Essity.

På plussidan finns den aktiva förvaltningen och låga förvaltningskostnaden samt egenskapen som bra basaktie i portföljen. På minussidan finns den höga andelen cykliska innehav, maktrabatten samt att bolagets portfölj är lätt att kopiera.

Industrivärden handlas med en substansrabatt på 9 procent. ”Räkna inte med någon minskning närmaste året. Det blir portföljbolagen som får stå för avkastningen”, skriver tidningen som anser att aktien är ett bättre köp än en indexfond.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.