DI: Bussbolaget kan nå kursekord 2020

Dagens Industris analysredaktion rekommenderar köp av bussbolaget Nobina och tror att aktien kan nå tidigare toppnivå inom ett år.

“Bolaget är konjunkturoberoende, har hygglig tillväxt och en saftig direktavkastning på runt 6 procent. Lägg till hållbarhet och förvärvsutsikter och aktien platsar i de flesta portföljer”, lyder motiveringen i analysen under vinjetten Veckans Aktie.

Aktien stängde på 66:75 kronor i fredags. Tidigare kurstopp, som DI alltså tar sikte på, låg på 76 kronor.

Enligt tidningens beräkningar för det räkenskapsår som inleds i mars sjunker p/e-talet till 16.

“Lyckas Nobina växa som planerat, kryddat med några mindre förvärv och nå sitt lönsamhetsmål, är nuvarande värdering inget som avskräcker”, heter det vidare i analysen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.