Diamyd på bollen igen: Vill ta in 114 Mkr i företrädesemission

Diamyd Medical vill ta in 114 Mkr i en företrädesemission. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Diamyd på bollen igen: Vill ta in 114 Mkr i företrädesemission - Ulf Hannelius, VD Diamyd Medical
Diamyd vill ta in 114 Mkr i en företrädesemission av units. På bild syns bolagets VD Ulf Hannelius som åtar sig att investera 400 Tkr i emissionen.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Diabetesforskningsbolaget Diamyd Medical vill ta in 114 Mkr genom en företrädesemission av units. Pengarna ska primärt gå till klinisk utveckling av läkemedelskandidaten DIAGNODE-3 och till att förbättra en anläggning i Umeå. Detta är Diamyds andra företrädesemissionen på kort tid. Den senaste slutfördes i november 2023 och gav bolaget 78 Mkr, vilket bara var 32% av de pengar bolaget då bad aktieägarna om.

Teckningskursen är satt till 12 kr per unit, motsvarande 12 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 17% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Varje unit innehåller en aktie samt en teckningsoption av serie TO4 A/B.

Emissionen är säkrad till 1,4%, motsvarande 1,6 Mkr, genom teckningsåtaganden. Dessa har ingåtts av styrelseordförande Anders Essen-Möller (1 Mkr), VD Ulf Hannelius (400 Tkr) och andra insynspersoner. Det finns än så länge inga garantiåtaganden kommunicerade.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir cirka 9%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.