DNB höjer Entra till köp, ser potential till budstrid mellan Balder och Castellum

DNB höjer sin rekommendation för det norska fastighetsbolaget Entra till köp, från tidigare behåll och höjer riktkursen från 185 till 220 norska kronor. Höjningen motiveras av potentialen till en eventuell budstrid mellan Balder och Castellum om Entra, rapporterar Dagens industri.
Entra
Entra. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Bakgrunden är att Balder ökat sitt ägande i Entra och avser lägga ett budpliktsbud på minst 202,50 norska kronor per aktie. Balder vill öka sitt ägande i Entra, men önskar att bolaget kvarstår som noterat på Oslobörsen.

Castellum är också storägare i Entra med drygt 30 procent av aktierna. DNB bedömer att det är tveksamt att Castellum skulle acceptera ett bud på nivån 202,50 norska kronor eftersom bolaget köpt sina aktier på högre nivåer.

Entra-aktien var klockan 10.40 på onsdagen upp med 8,9 procent till 211,20 norska kronor senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.