Donald Trump ska stämma tech-cheferna

USA:s tidigare president Donald Trump ska föra en grupptalan mot tech-cheferna Mark Zuckerburg, Sundar Pichai och Jack Dorsey efter att han blivit avstängd från flertalet sociala medier.
Donald Trump
Donald Trump. Foto: Patrick Semansky/TT

Efter Donald Trump förlorade valet stormade hans anhängare Kapitolium i Washington i januari i år, något som ledde till att Donald Trump blev avstängd från flertalet sociala medie-plattformar. Trump har kritiserat avstängningar och hävdat att det är en politisk censur. Detta rapporterar Sky News.

På grund av detta planerar Trump nu på att stämma Facebook, Google och Twitter samt deras respektive grundare Mark Zuckerberg, Sundar Pichai och Jack Dorsey.

Mark Zuckerberg är Facebooks grundare och vd, Sundar Pichai är vd på Google, och Jack Dorsey är Twitters vd. Dorsey har även grundat betalningsbolaget Square där han också sitter som vd.

Företagen har avböjt att kommentera uttalandet, enligt Sky News.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets