Doxa reviderar ner resultatet för 2023 – har omvärderat Serneke-innehavet

Fastighetsinvesteringsbolaget Doxa meddelar en ändring av helårsresultatet 2023 i årsredovisningen jämfört med vad som stod i bokslutskommunikén.
Doxa reviderar ner resultatet för 2023 – har omvärderat Serneke-innehavet - Karlatornet

Resultatet ändras med -251 miljoner kronor. Enligt bolaget beror detta på en ändrad värdering av innehavet i portföljbolaget Serneke. Posten värderas nu till 1 513,1 miljoner kronor, mot tidigare kommunicerade 1 764,1 miljoner kronor.

Den ändrade värderingen beror på att Serneke efter periodens utgång genomfört flera större försäljningar inom projektutvecklingsverksamheten, vilket påverkat Doxas värdering av tillgångar per balansdagen den 31 december 2023. Därutöver pågår en strategisk översyn som är skälet till den pågående separationen mellan Sernekes entreprenadverksamhet och projektutveckling till två självständiga bolag.

”Separationen har belyst en ökad komplexitet som bidragit till en högre riskpremie vid värdering av Doxas aktieinnehav i Serneke”, skriver Doxa.

Ändringen påverkar inte kassaflödet.

Efter ändringen uppgår helårsresultatet till 291,9 miljoner kronor mot tidigare kommunicerade 542,9 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.