Doxa tar in 190 Mkr i riktad emission – Erik Selin kliver över 10% av ägandet

Fastighetsinvesteringsbolaget Doxa har genomfört en riktad nyemission på 190 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.
Balders VD Erik Selin.
Erik Selin. Foto: Adam Ihse / TT & Balder

Teckningskursen i emissionen blev 2,85 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 7,5 procent jämfört med senaste stängningskursen.

Emissionen omfattar totalt 66,66 miljoner aktier och har riktats mot ett antal svenska och internationella professionella investerare inklusive både nya och befintliga aktieägare, däribland några av bolagets större aktieägare, Erik Selin och Bergendahl Invest AB.

Erik Selin kommer som ett resultat av sitt deltagande att överskrida en ägarandel på 10 procent av rösterna varför godkännande av denna teckning krävs av Inspektionen för Strategiska Produkter, skriver Doxa.

Nettolikviden från den riktade nyemissionen är avsedd att förstärka Doxas finansiella ställning med syfte att färdigställa pågående projekt och möjliggöra nya investeringar i bolagets projektportfölj.

Doxa har i samband med emissionen också beslutat om att föreslå om en ytterligare riktad emission på 3,50 miljoner aktier till Agartha, som ägs av styrelseledamoten Greg Dingizian. Det här förslaget ska aktieägarna ta ställning till vid en extrastämma.

Förutsatt att också denna emission blir av kommer den totala utspädningseffekten från båda emissioner att vara cirka 10,92 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.