Drömmen om Amazon

Millicoms vd Hans-Holger Albrecht vill göra mobiloperatören till ett nytt Amazon. Bolaget ska erbjuda alla möjliga tjänster i takt med att intäkterna från rösttrafik viker.

Millicoms vanligen så kaxige vd Hans-Holger Albrecht såg ganska allvarlig ut när han ställde sig framför investerare och analytiker på bolagets kapitalmarknadsdag onsdagen den 6 mars i fjol på Lancaster Hotel i London. Iförd en ljusblå slips presenterade den kortklippte tysken sina visioner för bolaget. Den något nedtonade uppsynen kan ha berott på att han, och bolaget, fått massiv kritik för sin investering i det tyska inkubatorbolaget Rocket Internet. Mer om den senare.

Annars verkar Hans-Holger Albrecht gilla att skämta, inte minst med journalister. I de relativt få intervjuer han givit har han till exempel uppgivit helt olika fritidsintressen i de obligatoriska faktarutorna. Friluftsliv en gång, klassisk musik en annan, formel 1 en tredje, läsa, segla, spela fotboll, åka skidor, bilar, sport i allmänhet och så vidare. Med tanke på att han arbetar hårt – även om han brukar hålla helgerna jobbfria – och har sju barn är det svårt att se hur han skulle hinna med allt det där.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här