Dubbla köpråd från Kepler Cheuvreux

Ett försvarsbolag och ett fastighetsbolag får köprekommendaitoner av analyshuset.

Försvarsbolaget Saab presenterade ett svagare fjärde kvartal än förväntat. Det skriver Kepler Cheuvreux, som är Swedbanks aktör inom analys,  i en analys och sänker sin riktkurs till 420 kronor, från tidigare 430.

Köprekommendationen kvarstår dock. Rapporten ändrar väldigt lite i den långsiktiga synen från analyshuset på Saab. Kepler har dämpade förväntningar på orderingången i år.

“Inför 2020p har vi ganska dämpade förväntningar på megaorder (mer än 10 miljarder kronor) givet tajmingen på stora upphandlingar som Gripen i Finland, Indien, Brasilien, Kanada och möjliga order på A26-ubåtar. Vi förväntar oss dock att Förenade Arabemiraten tecknar order på GlobalEye under 2020”, skriver Kepler.

Analyshuset ger även en köprekommendation för Platzer.

Fastighetsbolaget Platzer väntas gynnas av en stödjande utveckling av den göteborgska fastighetsmarknaden. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys och upprepar köp för det västsvenska fastighetsbolaget.

Riktkursen höjs till 130 kronor, från 125. Resultatet för det fjärde kvartalet kallar man solitt. Kepler bedömer att substansvärdet fortsätter att växa med tvåsiffriga tal över 2021.

Kepler Cheuvreux gillar även investmentbolaget Industrivärdens innehav.

Kepler har köprekommendationer för Ericsson, Essity, Sandvik, Skanska och Volvo, vilket motsvarar 77 procent av portföljen. Just nu ser man dock en begränsad uppsida för Industrivärden vilket gör att man upprepar sin behåll-rekommendation för investmentbolagsaktien.

Riktkursen höjs från 239 kronor till 260.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här