Duni lanserar fossilfria premiumservetter

Konsumentproduktbolaget Duni har lanserat fossilfria premiumservetter och dukar, vilket tar bolaget närmare sitt mål om att vara helt cirkulärt och fritt från fossila plaster år 2030. Det framgår av ett pressmeddelande.
Utvecklingen av servetterna och dukarna har skett tillsammans med OrganoClick. De består av majs, citronskal och annat matavfall och båda produkterna kan återvinnas som papper.

Vidare kommer de nya servetterna och dukarna att lanseras i nya fiberbaserade förpackningar, vilka kan återvinnas som papper eller kartong.

“De här produktinnovationerna visar hur vi leder den gröna omställningen i vår bransch. De kommande lanseringarna sänder ut ett tydligt budskap om att vi ställer om hela vår verksamhet mot ett cirkulärt tänkande för hela portföljen – samtidigt som vi fortfarande erbjuder våra kunder produkter i världsklass”, uppger Dunis vd Tobert Dackeskog.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.