Ebba Busch i förundersökning för grovt förtal

Åklagarmyndigheten har inlett en förundersökning rörande grovt förtal mot KD-ledaren Ebba Busch. Det uppger myndigheten i ett pressmeddelande.
Ebba Busch
Ebba Busch, partiledare i Kristdemokraterna, efter tisdagens muntliga förberedelse i tvistemålet om fastigheten med Esbjörn Bolin i Uppsala tingsrätt. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Bakgrunden är ett inlägg på Facebook där hon pekat ut en jurist som brottsling. Allt hänger samman med den omskrivna husaffären som Busch varit inblandad i.

“Jag har precis inlett förundersökningen. Den syftar till att klarlägga om ett brott har begåtts som faller under allmänt åtal och om det i så fall räcker för åtal. Jag vill inte förekomma utredningen och kan därför inte lämna någon mer information för närvarande”, säger överåklagare Anders Jakobsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.