Efter budkritiken – Pepinsbolaget DC Partners kallar till möte med ägarna

Pepinsbolaget DC Partners tillika storägaren i Dynamic Code kallar till möte med sina aktieägare. Det skriver Breakit.
Aktier, Fonder
Foto:TT
Detta kommer efter att ett hundratal av de 1 200 Dynamic Code-ägarna på Pepinsplattformen startat en namninsamling till DC Partners för att åkalla en stämma för att diskutera budet från Aegirbio. Detta kommer efter att DC Partners, utan att konsulterat med sina ägare, accepterat det nästan helt aktiebaserade budet.

“Vi jobbar nu för att få till ett informationsmöte tillsammans med Dynamic Code, så snart som möjligt så att alla ska få den information de behöver”, säger DC Partners VD Per Bouveng till Breakit. Bouveng är även styrelseledamot i Pepins.

Formellt har DC Partners redan tackat ja till budet, men nu inleds en granskningsprocess som teoretiskt kan innebära att DC Partners kan ändra sitt beslut.

Kritiken kommer även från andra håll. Familjen Wilkne, som äger 4,5% i Dynamic Code, ställer sig också frågande till budet.

“Man kan konstaterar att man får betalt med aktier i ett bolag vars värdering känns rätt hög, för att uttrycka sig försiktigt. Det är det första intrycket”, uppger affärsängeln Mathias Wilkne till Breakit.

Ett liknande förfarande skedde när Lohilo la bud på Pepinsbolaget Superfruit. Budet var även då starkt aktiebaserat och budet värderade Superfruit till 40 miljoner kronor. Den gången kallades Pepinsägarna till en stämma där sedan budet accepterades.

Sedan budet har Lohilos aktie sjunkit från 52,9 kronor till knappt 13 kronor när aktierna levererades till de före detta Superfruitägarna. Den senare aktiekursen motsvarar en värdering på Superfruit om cirka 15 miljoner kronor.