Ekopolisen gjorde razzia på börsbolag

Ekobrottsmyndigheten gjorde under tisdagen en razzia på webbhotell- och internetmarknadsföringsbolaget Oniva Online Group, tidigare Getupdated. Bolagets ekonomichef misstänks enligt ett pressmeddelande från bolaget på onsdagskvällen för otillåten aktiehandel. Han uppges också ha lämnat sin position inom bolaget med anledning av det inträffade.

Bolaget som är noterat på First North hamnade i skottgluggen i slutet av maj när Börspodden, en internettjänst, publicerade en kritisk granskning som menade att bolagets bokföring inte är tillförlitlig.

Enligt vad bolaget nu uppger sökte personal från Ekobrottsmyndigheten under tisdagen den 10 juni genom Online Groups lokaler på Lindhagensgatan i Stockholm. Det är inte känt vad polisen har hittat i form av bevisning.

“Självfallet ställer sig Online Group till polisens förfogande och är, utan förbehåll, behjälpliga polisen i deras utredning. I avvaktan på att utredningen ska bli klar har ledningen vid Online Group, i samråd med den berörda personen, kommit fram till att han inte ska vara verksam i bolaget”, skriver bolaget i onsdagens pressmeddelande.

Bolagets koncernchef säger i en kommentar att det är viktigt att ingen döms ohörd:

– Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på det här. Samtidigt vill jag understryka att ingen ska dömas ohörd och därför välkomnar jag polisens utredning. I övrigt har jag synnerligen begränsad information, Bolagets dagliga drift påverkas inte av detta och vi har en interimslösning på plats för ekonomichefstjänsten, säger Urban Johansson, vd och koncernchef på bolaget.

Oniva Online Group-aktien rasar 17 procent i den inledande handeln (kl. 09.15).

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.