Embracer förvärvar spelutvecklare och totalt åtta mobiltitlar

Gamingbolaget Embracers helägda dotterbolag Deca Games har förvärvat kinesiska Gaeas mobilstudio Jufeng och dess sex mobiltitlar. Vidare har dotterbolaget även förvärvat två andra mobiltitlar från Hothead Games. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Embracers Lars Wingefors. Foto: Tobias Ohls.
De åtta förvärvade titlarna hade under kvartalet juli-september 2021 totalt cirka 150 000 dagliga användare och 800 000 månatliga användare. Intäkterna kommer inkluderas i Embracers redovisning med start i oktober.

Inga finansiella detaljer om förvärven anges.

”DECA har tagit ett viktigt steg i att leverera på vår asset care och förvärvsstrategi. Vi har förvärvat åtta populära titlar och adderat ett talangfullt team med lång erfarenhet av live operations och internationell mobil förläggarverksamhet. Jag ser fram emot att bredda vår portfölj och att utvärdera nya möjligheter i Asien där både mobilspelsmarknaden och tillgången till talang är större än i övriga världen”, säger Ken Go, VD för DECA Games.

An An, medgrundare och VD  för Gaea, kommenterar också: ”Jufeng Studio är ett bra komplement för DECA Games och dess globala användarbas och dess långlivade spel. Gaea och DECA Games kommer att söka fler strategiska samarbeten i framtiden, i synnerhet i Asien och Stillahavsområdet”.