Embracer köper 13 bolag

Gamingbolaget Embracer har under morgonen kommunicerat förvärv av 13 bolag och växer genom det till 58 interna studios och mer än 5 700 anställda.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Embracer

Den sammanlagda initiala köpeskillingen är cirka 2 miljarder kronor på kassa och skuldfri basis. Cirka 1,7 miljarder betalas kontant och 0,3 miljarder med nyemitterade B-aktier och den maximala tilläggsköpeskillingen kan uppgå till 1,8 miljarder kronor över en tioårsperiod.

Samtliga av Embracers operativa enheter – THQ Nordic, Deep Silver/Koch Media, Coffee Stain, Amplifier Games Invest, Saber Interactive och Deca Games – gör tilläggsförvärv.

Under räkenskapsåret som avslutas den 31 mars 2022 beräknas de förvärvade verksamheterna bidra med 850-1 050 miljoner kronor i omsättning och 300-400 i operationellt rörelseresultat.

“Kombinationen operationella EBIT och besparingar vid spelutveckling förväntas att uppgå till 350-500 MSEK och denna lönsamhet förväntas växa under kommande år i takt med att fler spelutvecklingsprojekt slutförs”, skriver bolaget i sitt summerande pressmeddelande.

Bolag som förvärvas listas nedan:

A Thinking Ape Entertainment
Zen Studios
Snapshot Games
Nimble Giant Entertainment
34BigThings
Mad Head Games
Sandbox Strategies
Purple Lamp Studios
IUGO Mobile Entertainment
Quantic Lab
Coffee Stain North (återstående 40%)
Silent Games
Flying Wild Hog

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.