Embracer rasar på börsen i dag – men analyshus sätter köp

Embracer faller rejält på börsen i dag efter att ha släppt en färsk kvartalsrapport. Men analyshuset Kepler Cheuvreux ser en rejäl uppsida i aktien och förnyar sin köprekommendation.
Embracer handlas ner på börsen i dag efter att ha släppt en ny kvartalsrapport.
Embracer handlas ner på börsen i dag efter att ha släppt en ny kvartalsrapport.

Embracer tappade över 7% på börsen i dag i den tidiga handeln efter att marknaden kunnat ta del av ännu en färsk kvartalsrapport från dataspelsbolaget.

Strax innan börsöppningen upprepade Kepler Cheuvreux-analytikern Mathias Lundberg sin köprekommendation för aktien, enligt en uppdatering på Aktiellts hemsida. Han tar fasta på att det operativa rörelseresultat var en aning bättre än förväntningarna. Även nettoomsättningen kom in högre än väntat, framhåller analytikern.

Embracers omsättning högre än väntat

Embracer har också meddelat att två stycken AAA-spelsläpp skjuts på framtiden. Det rör sig om Saints Row och ett icke offentliggjort spel.

”Även om förseningarna av två AAA-spel till nästa år är negativa, tror vi att förseningarna var något förväntade och också återspeglades i nedgången för aktien under de senaste månaderna. På den positiva sidan verkar det som om marknaden har underskattat företagets långsiktiga tillväxtutsikter, vilket framgår av guidningen. […] Av en mix nyheter vi tror att det långsiktigt positiva övertrumfar de kortsiktiga negativa, även om vi inser att aktierna kan handlas volatilt idag”, skriver Keplers analytiker.

Han sätter riktkursen till 135 kronor. Det är ungefär en femtiolapp högre än vad aktien står i, i den tidiga handeln.