En aktie mogen att kapa

Affärsvärldenfavoriten Husqvarna har varit en kursvinnare senaste året. Nuvarande värdering prisar in lite väl mycket. Tid att säkra vinsten.

Utomhusproduktstillverkaren Husqvarna var en av Affärsvärldens storbolagsfavoriter under fjolåret med hela tre köprekommendationer, en i februari, en i juni samt en i november. I den sista uppdateringen sattes riktkursen 65 kronor, en nivå aktien uppnådde i mitten av februari. Sedan februari förra året har aktien stigit med 78 procent jämfört med Stockholmsbörsens 33 procent. Aktien har gynnats av stadiga framsteg i det omstruktureringsprogram som ska ta bolagets rörelsemarginal upp till 10 procent under nästa år.

Bokslutet var inget undantag utan visade på fortsatta lönsamhetsförbättringar, det trots att ännu en mild vinter påverkade försäljningen av snöslungor i Europa negativt. Det lönsamhetsmässiga sorgebarnet Amerika gynnades i stället av en mer snörik vinter och lyfte rörelsemarginalen betydligt. För helåret ökade koncernens rörelsemarginal, exklusive engångsposter, från 5,3 procent 2013 till 7,2 procent. I Nordamerika gick marginalen upp från 0,2 procent till 2,5 procent.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här