Engelska skolan börsnoteras

Internationella Engelska Skolan, IES, är klart för en notering på Stockholmsbörsen och första handelsdag beräknas bli omkring den 29 september.

Priset i börsintroduktionen, där befintliga aktier ska säljas, har fastställts till 52 kronor per aktie vilket ger ett marknadsvärde på 2.083 miljoner kronor.

IES är en fristående aktör inom utbildning i Sverige med runt 21.400 elever på 30 skolor. Omsättningen under det senaste räkenskapsåret 2015/15 som avslutades den 30 juni uppgick till 1.807 miljoner kronor, en ökning med 17 procent.

Swedbank Robur, Öresund och Norron Asset Management har som ankarinvesterare åtagit sig att, på vissa villkor, förvärva cirka 12,9 procent av de utestående aktierna. Efter börsnoteringen kommer TA Associates kvarstår som huvudägare. Även grundaren Barbara Bergström, tillsammans med maken Hans Bergström, kommer vara kvar med ett betydande ägande.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här