Engelska Skolans grundare säljer 2 miljoner aktier

Barbara Bergström har sålt cirka 2 miljoner aktier i utbildningsbolaget Engelska Skolan via en accelererad book building-process som sköttes av ABG Sundal Collier.
Engelska Skolans grundare säljer 2 miljoner aktier - engelska-skolan-700_binary_6948995.jpg
 Aktieposten som motsvarar 5,1 procent av kapitalet i bolaget såldes för 73 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande.

Jämfört med gårdagens stängningskurs på 79 kronor innebär det en rabatt på 7,6 procent.

Transaktionen beskrivs ske i samband med anpassning till amerikanska skatteregler.

“Jag förblir djupt engagerad för Internationella Engelska Skolans framtid, och är glad att se den starka tro på IES som visas av välrenommerade institutionella investerare”, säger Barbara Engström i en kommentar.

Efter transaktionen äger Barbara Engström cirka 5,2 miljoner aktier, motsvarande 12,9 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Ytterligare 1 procent ägs av Hans and Barbara Bergstrom Foundation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.