Ericsson upp på mötesinformation

Kurserna på Stockholmsbörsen vände upp efter lunch. På de ledande Europabörserna var det fortsatt nedåt i Frankfurt och Paris medan Londonbörsen steg.

SAX-index var klockan 13.55 upp 0,3 procent till 211 medan OMX-index steg 0,3 procent till 692. Omsättningen uppgick till 7,2 miljarder kronor.

“Det är mycket psykologi. Man har skiftat från det positiva vi hade under den tidiga våren till att nu fokusera på ränteförändringar, Irak och Kina. Vi får väl se hur vi sorterar upp de problemen framöver. Kortsiktigt är det fortsatt fokus på det lite negativa. Vi har sett det här många gånger tidigare. Tills slut vänds det till uppgång av någon anledning. Man tröttnar ju på att vara negativ också. Det kommer nog fortsätta vara lite osäkert ett tag. Tillväxt är ändå det vi vill ha. Då får vi acceptera räntehöjningar”, säger en mäklarchef till Nyhetsbyrån Ticker.

Telekomleverantören Ericsson kom med positiv information på kapitalmarknadsdagen. De höga bruttomarginalerna bedöms som uthålliga på medellång sikt. Aktien adderade 20 öre till 21,30 kronor. Kollegan Nokia backade däremot 2 kronor till 106,50.

Verkstadskoncernen Sandvik förväntas redovisa en vinst på 1.282 miljoner kronor för det första kvartalet, enligt en enkät från Nyhetsbyrån Ticker. Aktien stärktes 3,50 kronor till 252,50. Säkerhetsbolaget Securitas förväntas redovisa 490 miljoner kronor i vinst före skatt för årets första kvartal, enligt en analytikerenkät från Nyhetsbyrån Ticker. Aktien backade 50 öre till 111 kronor.

Byggbolaget Skanska gick upp 1 krona till 64. JP Morgan höjde rekommendationen till neutral från undervikt, enligt ett nyhetsbrev på tisdagen. Teleoperatören TeliaSonera sänker priserna på bredbanksabonnemangen 250, 500 och 2000 med 20-36 kronor per månad. Aktien tappade 40 öre till 30,80 kronor.

Verkstadskoncernen Cardo försämrade första kvartalets resultat efter finansnetto till 1 miljoner kronor, jämfört med 58 miljoner under motsvarande period 2003. Aktien dippade 7,50 kronor till 172. Flygbolaget SAS redovisade -1.583 miljoner kronor i resultat för det första kvartalet jämfört med -1.876 miljoner kronor under motsvarande period 2003. Omsättningen minskade med 8 procent till 12.567 miljoner kronor. Aktien lyfte 1 krona till 68.

Affärsystemsföretaget Intentia stäms av stålgrossisten Norskt Stål på 83 miljoner. Enligt Norskt stål har Intentia levererat saker företaget inte ville ha men inte det man skulle. Byggvaruhandelsbolaget Woodys och kökstillverkaren Ballingslöv är andra missnöjda kunder till Intentia. Aktien försämrades 40 öre till 9,80 kronor.

Klädkedjan JC gick upp 2,50 kronor till 43. New Waves VD, Torsten Jansson, och vice koncernchef, Göran Härstedt, har via bolag köpt 929.400 aktier motsvarande 10 procent av röster och kapital i JC. Sminkfirman Oriflame redovisade 23,3 miljoner euro i vinst före skatt för det första kvartalet jämfört med 22,8 miljoner euro under motsvarande period ifjol. Siffrorna var uppenbarligen inte vackra nog för placerarna som satte ned aktien med 10 kronor till 231.

Omvärldsbevakningsbolaget Observer förväntar sig att den nordiska verksamheten kommer att utvecklas svagt under andra kvartalet. Aktien handlades ned 50 öre till 31 kronor. Kuvertföretaget Bong Ljungdahl redovisade -5,2 miljoner kronor i resultat för det första kvartalet. Bolaget ser ännu inga tecken på någon uppgång i den europeiska kuvertmarknaden.

Bolaget räknar med en fortsatt svag marknad under 2004. Aktien retirerade 2,50 kronor till 32,50. Fastighetsbolaget Fabege har sålt bostadsfastigheter i Stockholm med en reavinst på 70 miljoner kronor. Aktien fördes upp 3,50 kronor till 103.

Nyhetsbyrån Ticker

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.