Ericssons tidsfrist för slutförande av Vonage-affär förlängd till 22 augusti

Tidsfristen för Ericssons genomförande av förvärvet av amerikanska molnbolaget Vonage har förlängts till den 22 augusti, enligt inskickade dokument i USA på fredagen. Det rapporterar Bloomberg News.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT
Affären var initialt planerad att bli slutförd den 22 maj, och ifall detta missades riskerade Ericsson en straffavgift på 2 miljarder kronor.

Men nu förlängs alltså datumet efter att det under tiden kommit in uppgifter om att Ericsson mörkat uppgifter om misstänkta betalningar till terroristorganisationer i Irak och brutit mot uppgörelser med amerikanska justitiedepartementet. Det är samtidigt oklart ifall detta är anledningen till varför affärens slutförande förlängts.

Ericssons förvärv av Vonage på 6,2 miljarder dollar, motsvarande 61,3 miljarder kronor, aviserades i höstas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.