Erik Penser Bank ser ljust på aktiemarknaden

Erik Penser Bank är fortsatt bullish, positivt inställd, till aktiemarknaden. Banken har överviktat aktier sedan den 24 mars och prickade därmed nästan exakt bottennivån i coronakrisen då banken förväntade sig en V-formad återhämtning av konjunkturen.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
”Vi har sett den snabbaste återhämtningen någonsin från en björnmarknad. Vi är glada över att våra kunder kunde dra fördel av att njuta av detta (och att ”de flesta” av våra konkurrenter missade det). Marknadens paradigm har nu förskjutits. Vi pratar om Federal Reserve och när den cykliska återhämtningen kommer marknaden att rotera, detta händer just nu”, skriver Erik Penser Bank i en marknadsuppdatering på måndagen.

”Vi har nu uppnått mer än tre års extra årlig avkastning jämfört med konkurrenterna. Vi har slagit MSCI World-index med 11,5 procent och och åtnjuter en solid rating av Bloomberg i makro”, skriver Erik Penser Bank och radar upp en mängd anledningar till att vara positivt inställd till aktiemarknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets