Erik Penser Bank ser potential för bästa rapportsäsongen någonsin

Erik Penser Bank ser potential för att denna rapportsäsongen kan bli den bästa någonsin, och lyfter att de första bolagen hittills haft de största positiva överraskningarna sedan data började samlas in år 1993. Det framgår av senaste veckobrevet från banken.
Erik Pensers Jonas Thulin.
Jonas Thulin. Foto: Tobias Ohls

”Sett till bolagsanalyser har analytiker aldrig varit så här långt ifrån bolagens egna utsagor, och alltid åt det negativa hållet. Det ger i och för sig att marknaden belönar bra rapporter, då de ”överraskar” analyskåren”, kommenterar kapitalförvaltningschefen Jonas Thulin.

Riskaptiten är fortsatt på högsta nivån och banken fortsätter att köpa amerikanska småbolag och europeisk media medan ”ESG-ledare” och fastigheter avyttras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco